Élet-Stílus

Keresztülsétált Amerikán

usa-térkép (usa, )
usa-térkép (usa, )

A 25 éves villamosmérnök otthagyta a munkáját és hajléktalan lett, ráadásul mindezt élvezi is.

Kényelmes élete volt biztos munkával és saját otthonnal, a 25 éves Nick Klecknernek ez mégsem volt elég. Úgy gondolta valami sokkal nagyobb dologra hivatott, ezért az év elején elhatározta, hogy otthagyja az állását, nyakába veszi az ismeretlent, keresztülgyalogol Amerikán Floridától Kaliforniáig.

A férfi utazása a floridai Jacksonville-ben kezdődött április 5-én: amikor elindult, nem volt nála más, csak egy hálózsák. Még ételt és pénzt sem vitt magával, pedig az volt a szándéka, hogy segítségkérés nélkül csinálja végig a próbatételt.

178 nappal és 2500 mérfölddel később október 2-án Nick elérte Kalifornia partjait. „Igaz, hogy gyakorlatilag hajléktalan vagyok, de sokkal bölcsebb. Mióta útnak indultam megtanultam kiélvezni minden pillanatot és sokkal hálásabb vagyok az életemért” – nyilatkozta a GapYear.com-nak.

Hozzátette, 6 hónapon keresztül abból tartotta fenn magát, amit másoktól kapott. Nem kéregetett, az emberek jöttek oda hozzák és adtak neki annyi pénzt, amivel kihúzhatta az adott napot. „Komolyan úgy érzem, édesanyám összetrombitált egy sereg embert, akik végigkövettek az utamon és segítettek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik