Élet-Stílus

Kutyák tartották életben a 4 évest

A 4 éves Down-szindrómás Riley-t egy éjszakán keresztül keresték.

A kisfiúnak szerda délben veszett nyoma: akkor tűnt el családi házuk udvaráról, a család három kutyájával, a 10 hónapos Missyvel és a két foxterrierrel, Nitróval és Brunóval együtt. A család, mielőtt jelentette volna a rendőrségen a Down-szindrómában szenvedő Riley eltűnését, megpróbálta megkeresni őket. Végül segítséget kértek.

A rendőrség és az ismerősök egész nap és egész éjjel keresték a kicsit, végül hajnalban találták meg, átfázva ugyan, de életben. Miután kórházba szállították, és kiderült, hogy az ijedtségnél komolyabb baja nincs, Riley-t hazaengedték, akinek az első dolga az volt, hogy hazaérkezve magához szorította kutyáit.

Nem véletlenül. A szakemberek szerint csakis a kutyáknak köszönhető, hogy a kisfiúnak nem esett komolyabb baja, az állatok ugyanis a testükkel tartották melegen a gyereket. Az elveszett Riley-ra egyébként egy szomszéd városból érkezett 8 gyermekes pár talált rá, akik a Facebookon közzétett segítségkérésre érkeztek Nambuccába.

„Egyszerűen képtelen voltam otthon ülni, amikor láttam, hogy ez a család mennyire szenved. Segíteni akartam” – mesélte Sally Pratley, aki egy bokor alatt találta meg a kisfiút reggel hétkor. „Tisztán emlékszem, hogy kutyaugatásra lettünk figyelmesek, elindultunk a hang irányába, és végül ráleltünk Riley-ra, aki az egyik kutyával a bokor alatt feküdt összegömbölyödve. Egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy még él, csak akkor könnyebbültem meg, amikor felém fordította a fejét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik