Élet-Stílus

Életveszélyes is lehet a játékszenvedély

A szakember szerint jó, hogy betiltják a játékgépeket.

 

A nyerőgépek számának korlátozása hatékony módszer lehet, hogy megelőzzék a Magyarországon egyre súlyosbodó problémát jelentő játékszenvedély terjedését, és a szenvedélybetegek gyógyulását is nagyban segítené – állítja egy pszichológus.

A nyerőgépek számának korlátozása hatékony módszer lehet, hogy megelőzzék a Magyarországon egyre súlyosbodó problémát jelentő játékszenvedély terjedését, és a szenvedélybetegek gyógyulását is nagyban segítené – mondta Németh Attila pszichiáter. A parlament kedden kivételes sürgős eljárásban elfogadta azt a törvényt, amely megtiltja a játéktermek és az elektronikus kaszinók működtetését; pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban üzemeltethetők a jövőben, máshol – például vendéglátóhelyeken – nem. A korábban kiadott engedélyek hatályukat vesztik. A törvény a kihirdetését követő napon lép majd hatályba.

Németh Attila, a budapesti Nyírő Gyula Kórház főigazgatója azt mondta: a magyar lakosságnak jelenleg nagyjából egy százalékát érinti a játékszenvedély, de a betegek száma növekvő tendenciát mutat. Ez is súlyos betegség, akár az alkohol- vagy a drogfüggőség, gyógyításához speciális terápia szükséges.

Ha szeretné tudni, miben rejlik a játékszenvedély veszélye, kattintson ide.

Forrás:

Életveszélyes lehet a játékszenvedély (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik