Élet-Stílus

Csak szex és más semmi?

szex (szerelem, csók)
szex (szerelem, csók)

Vajon hosszú távon fenntartható egy kapcsolat, amiben a felek csak szeretkezni járnak össze?

A Házipatika szexológusa, Bede Zsuzsa válaszolt a következő olvasói kérdésre: “A kedvesemmel jó három éve találkoztam, és mindketten azonnal végzetes vonzerőt éreztünk a másik iránt. Nem tagadom, ez főleg a szexben nyilvánul meg, de ilyen felforgató szenvedélyt nem éltem meg még sohasem. Furcsa kapcsolat a mienk, nincs benne semmiféle elkötelezettség, hanem csak a testi vágy. Még csak azt a kérdést se tettük fel soha egymásnak, hogy járunk-e, csak megy egy sms, egy telefon, ráérsz, a másik pontosan tudja, hogy miről van szó, találkozunk, szeretkezünk, és mindenki megy a maga dolgára. Nem beszélünk meg újabb találkozót, hanem amikor jön az újabb sms, újra összejövünk.
A barátnőim sokat kritizálnak emiatt, mert szerintük nincs szó semmiféle érzelemről, csak szexről, és ennek bizony nem sok jövője van. Elpocsékolom a fiatal éveimet, a normális férfiak pedig elmennek mellettem. De miért mennének el? Hiszen valójában szabad vagyok. Tarthat örökké egy ilyen kapcsolat?”

A szakértő válasza

Ez a kapcsolat valóban csak a szexuális vonzalomra épül, ami persze lehet nagyon intenzív, ezt nem is kétlem, de más érzelmek nem nagyon férnek bele. Miért is gondolom ezt? A barátokat például érdekli a másik élete, bánata, öröme. Ha bajban van az egyik, számíthat a másikra, ha szükség van segítségre, gondolhatnak egymásra. Itt egyetlen dologban számíthat a másikra: ha szexre van szüksége. Ez viszont igen egyszerű, csak egy telefon, és mindkettőjük örömére szeretkeznek egyet. Az utolsó tangó Párizsban című filmben is hasonló viszonyról van szó, s hogy ilyen kapcsolat valóban létezik, azt pont maga írta le, más kérdés, mi a perspektívája…
A legtöbb gondot az okozza, hogy általában egy idő után valamelyik fél – megegyezés ide vagy megegyezés oda – beleszeret a másikba, és felborul az egyensúly. Ez valahol természetes is, nem vagyunk robotok, akik gépiesen használják a testüket, előbb-utóbb mindenkit utolérnek az érzelmek. A szerelmes fél az eszével tudja, mi is a megállapodás, de a lelke mélyén bizony reménykedik, hogy igazi kapcsolattá alakul majd a szeretői viszony.
Ha szeretné tudni, hogy létezik-e megoldás, kattintson ide.
Forrás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik