Élet-Stílus

Mi kell a férfiaknak?

zuhany (zuhany)
zuhany (zuhany)

Tusolás, csukott szemmel tapogatózás, és jön a felismerés: elfogyott a tusfürdőm.

Viszont ácsorog mellette egy méretes flakon, melyet ugyan nem nekem szántak, de a kényszer nagy úr.

Úgy döntöttem, most az egyszer nem óvatoskodom, nézzünk egy férfiaknak szánt terméket, a Fa Man Xtreme Cool elnevezésű tusfürdőt.

Az máris feltűnt, hogy ezt a tusfürdőt nem filigrán alkatúaknak gyártották, akkora a lyuk rajta, hogy egyetlen nyomás elég egy tusolásra. A négyszáz milliliter így aztán nem fog sokáig tartani – morgom, és próbálom gazdaságosan a fülem hegyét is bekenni.

A tusfürdő viszont röhög egyet és pillanatokon belül elönt a hab. Sűrű, fehér és sok. Nagyon sok. Pár perc múlva úgy nézek ki, mint valami megtermett birka, úgyhogy elégedetten bólintok, habzásból ötös.

Az illata abszolút megfejthetetlen. Megszoktam a női termékeknél, hogy csupa illatos növény, gyümölcs és könnyed ilang-ilang, de nyilván a férfiaknak más kell. Például az, hogy legyen ugyan macsós az illat, de nem feltétel a különleges vagy egzotikus összetevő.

A színe viszont kárpótol. Engem a napraforgóolajra emlékeztetett, a férfiakat pedig biztosan a benzinre vagy motorolajra, így aztán abban a jóleső tudatban használhatják, hogy valami igazán férfiasat vettek. Tetszett a színe, komolyan.

Nem mellesleg samponként is funkcionál, amit nőként nem értékeltem annyira, viszont a család férfitagjait is meginterjúvolva arra jutottam, jól van ez kitalálva. Ők ugyanis nem akarnak tonnányi samponos flakon közül válogatni, nem akarnak a hatóanyagokkal szórakozni (érthetetlen!), csak egyet akarnak. Minél gyorsabban letusolni, hajat mosni, és lehetőleg egyetlen termék használatával.

És a legszebb az egészben a tusolás után következett. Bőven túl voltam a műveleten, amikor valami nagyon hűsítőt és nagyon mentolosat éreztem. Mindenhol.

Mint egy szép darab mentolos cukorka. Csak úgy dübörgött a zimankó rajtam, legszívesebben ütögettem volna a mellkasom és kiabáltam volna, mint Tarzan.

Érdekes, hogy amíg a női tusfürdők inkább nyugtatnak és elvarázsolnak, addig a férfiaknak szánt tusfürdők energiát adnak és felpörgetnének. Vajon mért kell minket, nőket nyugtatgatni? (Na jó, ez inkább költői kérdés.) Mindent összefoglalva, ha férfi lennék, elégedett lennék.

Nem szárította a bőröm, hűsített és felfrissített. Kúl volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik