Élet-Stílus

Talpalatnyi ősz: cuki cipők a szezonra

A lehullott falevelek is jelzik: beköszöntött az ősz! És ha már ősz, akkor hideg és eső, vagyis mindenképpen érdemes új cipőket beszereznünk.

A szandálok és papucsok ideje lejárt. A színes, nyitott lábbeliktől sajnos el kell búcsúznunk, de minden rosszban van valami jó, ebben éppen az, hogy az őszi topánkatrend is tartogat igazán nőies, hordható darabokat. A hölgyek körében oly kedvelt balerina félcipők a száraz őszi időjáráskor ugyan még jól funkcionálnak, egy kis eső azonban bárkit könnyen megtréfálhat, hiszen ezek a „mamuszok” gyorsan és könnyen beáznak.

Ezért mindenképpen érdemes vagy magasított talppal, vagy egy kisebb sarokkal készült cipőt választanunk. Ha a rohanó hétköznapok munkába járós topánkáját keresed, akkor ez a darab kitűnő választás. Egyszerű, mégis csajos, és ha busz után rohansz, akkor is partnered lesz, mert nagyon kényelmes!

A hagyományokkal szakító, egyszerűségnek búcsút intő hölgytársadalomnak ajánljuk ezt a fekete-fehér, talppal és sarokkal is bíró félcipőt. Ebben ugyanis már meg kell tanulni járni, de ha sikerül, akkor igazán dögös nőnek érezheted magad ebben a fazonban. A ruhaválasztásra viszont figyeljünk, túl színes ne legyen az öltözékünk!

Az ősz színe a barna. Ezért ebben az évszakban kihagyhatatlan egy szép bézs vagy barna árnyalatú topánka. Az pedig külön trendi, ha egy kis fűzővel megbolondítjuk a cipellőt, a bélés pedig már a zimankósabb időkre is garancia, így sokat és sokszor viselhetjük kedvenc darabunkat.

Hasonló a helyzet ezzel a szürke kiscsizmával. Igaz, itt figyelembe kell vennünk azt, hogy a talprész is velúr bőrből készült, ami egyet jelent azzal, hogy nedvesebb időben nem ajánlott, de a hétköznapokban is sokat kell – különböző, erre a célra gyártott cipőkrémekkel – ápolnunk. A sok macera ellenére azért imádjuk!

A néhány éve újra debütáló, egybetalpas félcipők és csizmák a reneszánszukat élik, és ebben a szezonban is feltűnnek a boltok polcain. Sőt, talán ezek a bocskorok a legkeresettebbek, már csak azért is, mert mindenhez passzolnak és kényelmesek. Szerezz be egyet Te is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik