Élet-Stílus

A férfiak nem bírnák ki a szülést

szülés (születés, újszülött)
szülés (születés, újszülött)

Egy ausztrál – férfi – orvos kipróbálta, hogy meddig bírná a szüléssel járó fájdalmakat.

Dr. Andrew Rochford, aki amellett, hogy orvosként praktizál, néha tévéműsorokat készít, nem mindennapi próbára szánta el magát a közelmúltban. Annak az újra és újra felmerülő vitának szeretett volna pontot tenni a végére, hogy vajon a férfiak, vagy a nők bírják jobban a fájdalmat. Nem mellesleg Dr. Rochfort – akinek három gyermeke született – saját bőrén szerette volna érezni, min ment keresztül a felesége a szülések alatt.

A teszt során a férfi testére olyan elektródákat erősítettek, amelyek pontosan olyan elektromos impulzusokat küldtek az izmaiba, mint amilyeneket egy várandós nő tapasztal a vajúdás alatt, az összehúzódások során. Dr. Rochford mellett eközben végig jelen volt két segítője, köztük egy hivatásos szülész-nőgyógyász is, aki a szokásos fájdalomcsillapítási módszerekkel próbálta a férfi szenvedéseit megkönnyíteni.

A tesztről készült egy videó is, melyben Rochford még a kísérlet elején leszögezi, hogy „gyűlöli az összehúzódásokat” és hogy a most érzett fájdalom „szinte elviselhetetlen”. Végül a kezdeti 10 percenkénti 20 másodpercig tartó fájásoktól az egy perc fájás két perc szünetig jutottak el. A férfi a második óra után kérte a nevetőgázt és végül 3 és fél óra után adta fel. Miután a segítői közölték, hogy a legtöbb nő innentől kezdve, átlagosan még 9 órát vajúdik bocsánatot kért feleségétől, és kijelentette: „Felejtsük el a vitát a fájdalomtűrésről. Nekünk (férfiaknak) semmink sincs. A nők nyernek. A férfiak nem. Ennyi.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik