Élet-Stílus

11 dolog, ami tönkreteheti mosolyát

nevetés (nevetés, nevet, )
nevetés (nevetés, nevet, )

Íme néhány tényező, ami károsan hat a fogaink és az ínyünk egészségére.

Energiaitalok
Az elmúlt évtizedben egyre népszerűbbek a különböző energiaitalok, de nem a fogaink számára. Tudományos kutatások ugyanis kimutatták, hogy ezeknek az italoknak a pH-szintje fogerózióhoz vezethet, mely a fogzománc kopását eredményezi. Továbbá igen magas cukortartalmúak, ami fogszuvasodáshoz vezethet.

Cukor
A cukor a fogak talán egyik legnagyobb ellensége, számos fogprobléma okozója. A cukorban lévő sav megtámadja a fogzománcot, és ez fogszuvasodáshoz, fogínygyulladáshoz, valamint a fogak elvesztéséhez vezethet. Ha cukrot vagy cukros ételt ettünk, ne hagyjuk sokáig fogainkon, érdemes minél hamarabb fogat mosni vagy fogselymet használni, ezzel valamennyire sikerül elkerülni a károsodást.

Bor
Borivók figyelem! A rendszeres borfogyasztás károsítja a fogzománcot. A bor savtartalma ugyanis oldja a fog szerkezetét. De mégsem kell lemondanunk a borfogyasztásról! Borivás után legalább egy fél óráig ne öblítsük és mossuk le vízzel fogainkat, így megakadályozhatjuk a fogzománc sérülését.

Palackos víz
A legtöbb palackozott víz nem tartalmaz az egészséges mennyiségnek megfelelő fluoridot, mely segíti megőrizni a fogak épségét és egészségét. Ezáltal a fogak idő előtt romlásnak indulhatnak. Érdemes a palackozott vizek címkéjén elolvasni és ellenőrizni annak fluoridtartalmát.

Ha szeretné tudni, ezeken kívül még mire kell odafigyelnie, kattintson ide.

Forrás: 11 dolog, ami tönkreteheti a mosolyát (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik