Élet-Stílus

Híresek és okosok

Gondolta volna, hogy Adam Sandler végzett képzőművész, és hogy Dolph Lundgrennek 160-as az IQ-ja?

Azt, hogy Natalie Portman egyszerre szép, okos és tehetséges színésznő, már régóta tudjuk, és már nem is lepődünk meg rajta. Ahogy azon sem, hogy James Woods és Jodie Foster sem csak a színészi képességeivel tűnik ki a tömegből. De vajon mi a helyzet a többiekkel – gondolta volna, hogy olyan színészek, mint Sylvester Stallone vagy épp Dolph Lundgren, agyban is brillíroznak?

Pedig de! Az eszüket „rejtegető” hírességek listáját Shakirával kezdjük, aki a többséget latin pezsgésű dalaival ejtette rabul. Az énekesnő azonban nem csak énekelni tud: emellett 140-es az IQ-ja, és 5 nyelven beszél.

Aztán itt van Dolph Lundgren, akinek a neve hallatán a többségnek előbb jut eszébe a boksz, a bunyó vagy az izmok, mint az agy. Pedig van neki, méghozzá nem is kevés: egyetemista korában ugyanis ösztöndíjat nyert a Massachusetts Institute of Technologyra, ráadásul a Mensa szerint 160-as az IQ-ja. Csakúgy, mint Sylvester Stallonénak.

Adam Sandler, aki végigbohóckodta színészkarrierjét, valójában egyáltalán nem komolytalan: végzett képzőművész. Sharon Stone pedig, aki mostanában már inkább zűrös pasiügyekkel és fiatalító műtétekkel kerül a címlapokra, már 15 évesen egyetemista lett és az IQ-ja még most is 150 feletti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik