Élet-Stílus

A homlokfelvarrást ön sem bánná meg

mutet(210x140)(1).jpg (műtét, )
mutet(210x140)(1).jpg (műtét, )

Az eljárást még a műtéten átesettek is ajánlják.

Egy német felmérés kimutatta, hogy az endoszkópos szemöldök- vagy homlokfelvarráson átesett páciensek többsége újra alávetné magát a kozmetikai beavatkozásnak, illetve másoknak is ajánlaná a szépészeti eljárást.

A 98 személy részvételével végzett felmérésből azonban az is világossá vált, hogy a szemöldök- vagy homlokfelvarrásos plasztikai műtéten átesett páciensek hosszú hetekig lábadoztak a beavatkozást követően, illetve szinte minden hetedik páciens elégedetlen volt az eredménnyel.

A felméréseket a Müncheni Műszaki Egyetem Rechts der Isar Egyetemi Kórház páciensei között végezték 1994 és 2007 között. A résztvevők 96 százaléka nő volt, átlagéletkoruk 60 év. A megkérdezett nők 63 százaléka úgy nyilatkozott, hogy biztosan újra alávetné magát a beavatkozásnak, 18 százalékuk határozottan nem, vagy inkább nem vállalná újra a műtétet.

Az életkor előrehaladtával a gravitáció egyre jobban fejti ki hatását az arcon, ezzel együtt a szemöldök, a homlok is megereszkedik. Számos műtéti technika ismert ezen probléma kezelésére, amelyek során a hajas fejbőrben vagy a hajas fejbőr arcbőr határán ejtett metszésekből emelik meg a megereszkedett homlokot, szemöldököt. A műtétet többnyire szemhéjplasztikával együtt, illetve arcplasztika részeként alkalmazzák.

Ha szeretné tudni, hogy mennyibe kerül egy ilyen eljárás, kattintson ide.

Forrás:

Homlokfelvarrás – ön sem bánná meg! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik