Élet-Stílus

Allergiás lett a saját gyermekére

terhes-varandos(960x640)(1).jpg (ternes várandós)
terhes-varandos(960x640)(1).jpg (ternes várandós)

A kínok kínját élte át az a kismama, aki az első várandóssága idején meg nem született gyermekére lett allergiás.

A 20 éves Dayle Byrom terhességének első 20 hete teljesen átlagosan és eseménytelenül zajlott, ám ezt követően minden a feje tetejére állt. A kismamán ugyanis egyik pillanatról a másikra égő, viszkető pöttyök jelentek meg, amik néhány hét múlva foltokká nőttek. Az orvosok tehetetlenül álltak a tünetek előtt, azt gondolták, hogy a nő a környezetében allergiás valamire.

„A fájdalom és a viszketés napról napra egyre rosszabb lett” – meséli a kismama, aki azóta már megszülte első gyermekét, de még most se felejtette el a rémálomba illő terhességet. „A viszketés a 30. hét környékén lett a legrosszabb: a bőröm lángolt, bármilyen kenőcsöt, hűsítőt vagy gyógyszert próbáltam, semmi nem használt. Csak arra tudtam gondolni, hogy viszketek, már a napi feladatok ellátása is gondot okozott.” Dayle végső elkeseredésében könyörgött barátjának, hogy vetessék el a babát, hátha az abortusz megszünteti a tüneteket.

A párja – aki a szülésig mindenben támogatta Dayle-t – nem egyezett bele az abortuszba, így végül május 6-án megszületett Jacob. Az asszonyt ezután küldte el a dermatológusa egy alapos allergiavizsgálatra, ahol kiderült, hogy egy ritka allergiafajtában szenved: a tesztoszteronra volt allergiás, amit kisfia termelt, miközben a méhében fejlődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik