Élet-Stílus

Futurisztikus épület lesz a Volga szálló helyén

Az új épületkomplexumot a tervek szerint 2014 nyarán adhatják majd át az új bérlőknek.

Az első panelbontás: így vált közismertté az az építkezés, mely a bontás és az engedélyek beszerzése után, most veheti igazán kezdetét a Dózsa György út és a Váci út sarkán. Magyar Csaba, a fejlesztő Futureal projektmenedzsere, a Portfolio.hu-nak elmondta, a kedvező elhelyezkedése miatt esett a választásuk éppen az egykori Volga (későbbi Ibis) szálló helyére.

Annak ellenére, hogy a területet már 2011. november 15-én átvették a korábbi tulajdonos Accortól, és pár nap múlva meg is kezdték a bontást, csupán lassan haladtak. Sok volt ugyanis a bizonytalanság a bontás mikéntje körül: az egykori Volga szállót a díjnyertes Finta József tervezte, és az akkor még divatos paneltechnológiával készítették. Épp ez nehezítette a lebontását is: Magyarországon ugyanis még soha, senki nem bontott olyan magasházat, ami ezzel a technológiával készült.


Forrás: Portfolio.hu

Mivel a robbantás túl sok betonozással járt volna, mert meg kellett volna erősíteni az épület szerkezetét, hogy biztonságosan felrobbantsák, a kivitelezők a hagyományos bontásnál maradtak, amiről bővebben ide kattintva olvashat.

Az építkezés várhatóan 2014. nyaráig tart majd, aminek végén a Futureal fejlesztő cég egy futurisztikus épületkomplexumot, a Vision Towerst adja át, ami nagyrészt a KPMG vezető könyvvizsgáló és tanácsadó társaságának budapesti székháza lesz majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik