Élet-Stílus

A fogyitablettákba hal bele

pirula (gyógyszer, )
pirula (gyógyszer, )

Egy brit asszony csak a felesleges kilóit szerette volna leadni, de az életét rövidítette meg.

Michelle Rumsey ráadásul még csak nem is volt túlsúlyos: a most 46 éves asszony 30 évesen kezdte szedni a pirulákat azért, hogy megszabaduljon a hasán összegyűlt feleslegtől. Noha egy lovasfarmot vezetett és rendszeresen mozgott, gyors megoldást akart a problémára, ezért az interneten kezdett kutakodni étvágycsökkentő és fogyasztótabletták után.

A nő akkori párja ellenezte az ötletet, Michelle-t a kis felesleggel együtt is gyönyörűnek találta, ám az asszony hajthatatlan volt. A tabletta, az Ephedrine hamarosan megérkezett, Michelle pedig bele is kezdett a kúrába. Naponta két tablettát szedett a szigetországban – súlyos mellékhatásai ellenére is – legálisan, recept nélkül kapható szerből.

A tabletta a leírás szerint úgy hat, hogy felgyorsítja az anyagcserét. Csakhogy az orvosok szerint – a legtöbb interneten vásárolható tablettához hasonlóan – sok mást is csinál: az amfetaminhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező szer többek között felgyorsítja a szívverést, csökkenti az étvágyat. Az eredmény szinte azonnal látszott, Michelle mégse hagyta abba a kúrát, mert félt attól, hogy ha abbahagyja a tablettát, a kilók azonnal visszajönnek.

Végül 4 év után hagyta abba, miután az irodában rosszul lett: felgyorsult a szívverése, alig kapott levegőt és zavart volt. Néhány hónappal később már abba is elfáradt, ha fel kellett mennie a lépcsőn, sőt egy könnyű séta után is levegő után kapkodott. Orvostól-orvosig járt, mire rájöttek mi baja: kiderült, hogy az állandó ephedrine-szedés egyrészt összehúzta a tüdejében lévő ereket, másrészt a normális nyomás többszörösének tette ki a szívét, ami így súlyosan károsodott.

A nőnek 10 éve maradt, legalábbis ezt jósolták az orvosok, akik hogy javítsanak az állapotán, egy olyan hét gyógyszerből álló koktélt állítottak össze, ami kitágítja a tüdő ereit és megelőzi a vér besűrűsödését, így javítva Michelle életminőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik