Élet-Stílus

Mobiltelefon mentette meg az életét

iphone (iphone, )
iphone (iphone, )

Amikor kislánya rosszul lett, a kétségbeesett anya mobiltelefonján nézte meg a tüneteket.

Claire Weeks azután töltötte le az iPhone-ra írt alkalmazást, ami az agyhártyagyulladás tüneteit listázza, miután alig néhány hónappal korábban idősebb lánya osztálytársa ebben a betegségben halt meg.

Akkor még nem is tudta, milyen jó szolgálatot tesz majd neki az alkalmazás, de a közelmúltban egy családi nyaralás alkalmával minden megváltozott. Claire kisebbik lánya ugyanis egyik pillanatról a másikra rosszul lett és csak édesanyja lélekjelenlétének, illetve a tüneteket felsoroló alkalmazásnak köszönhette, hogy azonnal kórházba került, ahol így 20 percen belül megkezdhették az antibiotikumos kezelését.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy annak ellenére, hogy a 3 éves Hollie szinte azonnal megkapta a szükséges gyógyszereket, a jobb oldalára lebénult és elvesztette a beszédkészségét is. Összesen 25 napot töltött kórházban, mire kellőképpen megerősödött ahhoz, hogy hazaengedjék. Annak ellenére, hogy a „csodakislány” mostanra meggyógyult, a betegsége következményeként még most is csak nehezen mozog, alig tud odafigyelni és hamar elfárad.

Az orvosok még ennek ellenére is nagyon büszkék Hollie-ra, akit szerintük csak az mentett meg, hogy a szülei azonnal rájöttek, mi a baja. „Ha egy órával később hozzák be, már semmit sem tehettünk volna érte” – mondta a kezelőorvosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik