Élet-Stílus

Kis híján meghalt egy fogpiszkáló miatt

fogpiszkáló (fogpiszkáló, )
fogpiszkáló (fogpiszkáló, )

A 45 éves brit nőt először titokzatos gyulladással, aztán vérmérgezéssel kezelték.

Még az orvosok is meglepődtek, hogy a nő, akit már hónapok óta kezeltek titokzatos, szűnni nem akaró tünetekkel, abba betegedett bele, hogy lenyelt egy fogpiszkálót. Az esetről, ami könnyen tragédiával végződhetett volna a British Medical Journal számolt be a közelmúltban.

A nő először szűnni nem akaró hányással, hasmenéssel és alacsony vérnyomással jelentkezett a lakhelyéhez közel lévő klinikán. Mivel az orvosok semmi más okát nem találták az alapos vizsgálatnak, hazaküldték egy erős antibiotikummal, mondván olyan gyulladás van a szervezetében, ami ilyen tüneteket okoz.

Csakhogy a nő nem lett jobban, sőt, az állapota időről időre romlott: a normálisnál lényegesen magasabb volt a szervezetében a vérenzimek száma, egy következő vizsgálat pedig egy 3,5 centis üreget talált a májában.

A nő ekkor már az intenzív osztályon volt többszörös szervi leállás, légzésnehézségek és vérmérgezés miatt. Későbbi vizsgálatokból derült ki, hogy az üreget az a fogpiszkáló okozta, amit a nő korábban lenyelt, és amit a röntgenfelvételeken nem láthattak. Azonnal eltávolították.

Miután kiderült a nő tüneteinek oka, az orvosok még hetekig kezelték antibiotikumokkal, mire a nő megerősödött annyira, hogy hazamehetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik