Élet-Stílus

Pedál nélküli bicikli? Ezek megőrültek!

bicikli (bicikli, )
bicikli (bicikli, )

A rendhagyó szerkezet meghajtása leginkább a Flintstone család autójáéhoz hasonló. Az alkotók nem viccelnek, már készülnek a tömeges gyártásra.

Pedál nélküli biciklit fejlesztettek ki német mérnökök. A konstrukció lényege, hogy a bicikliző nem ül a kerékpáron, hanem hason fekve csüng róla hevedereken, ha éppen nem tapossa a földet az előbbre jutásért. A kerékpáros lényegében a két kereket magas ívben összekötő vázon függeszkedik erősen a kormányra dőlve, és ha lábaival lökdösi az úttestet, akkor póza szerint közel áll a hagyományos biciklizőkhöz.

A löködős biciklinek két tárcsaféke van, kormánya hagyományos. Bármennyire újdonság, valójában közel áll a legrégebb biciklihez, amely szintén pedáltalan volt, és amelyet 1818-ban alkotott meg egy ugyancsak német férfi, Karl Drais. Az őskerékpár legfrissebb utódja Tom Hambrock és Juri Spetter találmánya. Honlapjukon hangsúlyozzák, hogy biciklijük a futás és a kerékpározás ergonomikus ötvözete – adta hírül a Daily Mail című brit lap.

Az alkotók nem viccelnek, már készülnek a tömeges gyártásra. Azt egyelőre nem tudni, lát-e bárki fantáziát a pedál nélküli bicikliben, és hajlandó-e egyetlen eurót is kockáztatni a piacra dobás érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik