Élet-Stílus

Gyerekei büszkék a világ legkisebb anyjára

Hiába tiltották az orvosok a gyerekvállalástól, a mindössze 76 centis nő nem hallgatott rájuk.

Rosemary Siggins a sacral agenesis nevű, ritka genetika betegséggel született, aminek következtében rosszul fejlődött a gerince alsó része, a medencéje és a lábai is. Orvosai a lány kétéves korában döntöttek úgy, hogy eltávolítják azokat. Az ennek ellenére életerős, mosolygós kislány először kézen próbált megtanulni járni, ám néhány hónap múlva rájött, sokkal kényelmesebb, ha gördeszkával gurul egyik helyről a másikra.

Az autómechanikus végzettségű nőnek azóta is ez a védjegye. Ahogy egy interjúban elmondta, sokkal magabiztosabbnak érzi magát, mint egy tolószékben vagy protézisekkel. Hozzátette, a középiskola végéig kiegyensúlyozott életet élt, csak ezután kezdett aggódni azon, hogy talán örökre egyedül marad az állapota miatt.

Mégsem így alakult, néhány évvel később, egy autóalkatrészeket forgalmazó üzletben – ahova munkája miatt rendszeresen járt – megismerkedett párjával. Randizni kezdtek, és egy év múlva ismét orvostól orvosig járt, ám ezúttal terhessége miatt.


Forrás: The Daily Mail

Szinte mindegyik orvos azt tanácsolta a nőnek, hogy vetesse el a kicsit, mert a terhesség a betegsége miatt az ő életét is veszélybe sodorhatja: a baba összenyomhatja a belső szerveit, amibe belehalhat. Rosemary ennek ellenére kitartott, és először egy teljesen egészséges kisfiúnak, majd hat évvel később egy életerős kislánynak adott életet.

A gyerekek egyébként nagyon büszkék édesanyjukra: kisfia, Luke például azt mondja, az osztálytársai közül az ő anyukája a legmenőbb, mert gördeszkán jár, és autókkal foglalkozik. Shelby pedig azt élvezi a legjobban, hogy édesanyja pontosan akkora, mint ő.

Rosemary a Closer magazinnak adott interjújában elmondta, élete legjobb döntésének tartja, hogy nem hagyta magát lebeszélni a gyerekvállalásról, mert úgy érzi, két gyermekével lett igazán teljes az élete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik