Élet-Stílus

Hazudott a koráról, hogy szülhessen

babaláb (babalábacska)
babaláb (babalábacska)

Amerika legöregebb édesanyja 60 évesen adott életet ikreinek.

Frieda Birnbaum az Egyesült Államokban vagy egy tucat klinikán próbálkozott, hogy mesterséges megtermékenyítéssel teherbe eshessen és gyermeket szülhessen. Csakhogy a klinikákról mindannyiszor elutasították a kora miatt.

Mrs. Birnbaum ekkor határozta el, hogy ha az Államokban nem megy, akkor külföldön próbál szerencsét. A 60. életévében járó, pszichológusként dolgozó nő Dél-Afrikába repült, hogy egy helyi klinikán próbáljon szerencsét. Mint elmesélte, az országban valamivel rugalmasabbak a szabályok, már amik a teherbeesést illetik, ráadásul soha senki nem kérte tőle a személyigazolványát, hogy bizonyítsa hány éves.

Az asszony, akinek korábban már született három gyermeke, saját bevallása szerint most sokkal energikusabbnak érzi magát, mint a 20-as éveiben. Miközben a férjével madarat lehetett volna fogatni a két új jövevény miatt, a családban nem mindenki örült ennek ugyanígy. Az asszony legnagyobb fia, Jeason például őrültnek nevezte az anyját, aki szerinte nem gondolt bele abba, hogy egyszer nem fog majd tudni már gondoskodni a gyermekeiről.

A világon a legidősebb édesanya egyébként nem Frieda, hanem egy bizonyos Maria del Carmen Bousada Lara, aki 1940. január 5-én született Spanyolországban és 66 évesen és 358 naposan adott életet ikreinek egy barcelonai kórházban. Az asszony 3 évvel később meghalt, miután sikertelenül kezelték rákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik