Élet-Stílus

Tűzhelytisztítót nyelt a kétéves

tisztítószer (súrolószer)
tisztítószer (súrolószer)

Egy brit ikerpár egyik tagja a gyerekbiztos védősapka ellenére is hozzáfért a méreghez.

A kis Callum Blackshaw-ra éppen a nagymamája vigyázott, amikor a baleset megtörtént. Carina Blackshaw délelőtt a lányának, Callum édesanyjának kérésére vásárolt tűzhelytisztítót, amit kipakoláskor a konyhaasztalra tett. A nagymama ezután nekiállt ebédet főzni a gyerekeknek: a kétéves Callumnak és ikertestvérének, Calvinnek.

Játék közben a kis Callum felmászott az asztalra és játszani kezdett a tűzhelytisztítóval, aminek eközben valahogy még a gyerekbiztos védőzárját is sikerült hatástalanítania. A maró, mérgező folyadékból egy kortyot le is nyelt, mire nagymamája észrevette, mi történt.

Azonnal értesítette a mentőket, akik a gyereket belső égési sérülésekkel szállították kórházba. A kisfiút, aki nem érti, mi történik körülötte, most csövön keresztül táplálják az orvosok, és folyamatosan azt vizsgálják, hogy képes-e regenerálódni a nyelőcsöve. Ha rövid időn belül nem lesz változás az állapotában, akkor a kisfiúnak átültetésre lesz szüksége.

A történtek után a nagymama teljesen összetört: felelősnek érzi magát, amiért elöl hagyta a veszélyes tisztítószert, ugyanakkor nem érti, hogy nyithatta ki kétéves unokája a gyerekbiztos csomagolást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik