Élet-Stílus

A magyarok szeretik a gyümölcsízű vodkát

Az ínyencek ma már grapefruit, áfonya, fekete ribizli, sőt mangó ízű változatot is választhatnak.

Évről évre nő azoknak a vodkarajongóknak a száma, akik a jól bevált klasszikus ital helyett az ízesített változat mellett teszik le a voksukat. Az arányuk ma már legalább 16%, és folyamatosan nő – derült ki azon a különleges vodkakurzuson, melyen a Finlandia vodka volt a főszereplő, és amelynek a közelmúltban kibővített Jégbár adott otthont.

A márka képviseletében Fehér János elmondta, a finn vodka különlegessége abban rejlik, hogy 1970 óta garantált a minősége, amit a 10 ezer éves gleccsermorénából nyert kristálytiszta víznek, a hatsoros árpának és a különleges, környezetbarát desztillációs módszernek köszönhet.

Eközben a Jégbárban Varga Gergő mixer különböző gyümölcsös koktélkompozíciókat készített, M. Tóth Zsolt pedig csodás jégszobrokat faragott. A művész, akinek tehetségét és munkáit Helsinkitől Miamiig jól ismerik, 14 éve foglalkozik jégfaragással, ennek ellenére – saját bevallása szerint – egy-egy új alkotás még a mai napig nagy kihívás neki. „Izgalmas, hogy mi születik meg egy élettelen, 135 kilós jégtömbből – magyarázza. – Az egyes szobrok kifaragása 50 perctől több óráig is eltarthat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik