Élet-Stílus

Ennyire koszosak a budapesti szállodák

szállodai-szoba (hotelszoba, )
szállodai-szoba (hotelszoba, )

A tokiói szállodatulajdonosok különösen nagy figyelmet fordítanak a tisztaságra. Budapest csupán a 17. helyen végzett - tisztaságban - a húszas toplistán.

Hajszálak a zuhanyzóban, porhegyek, koszos szőnyeg, csótányok és mocskos fogmosópoharak – nem általános eset, ám ilyen élményekben is lehet részük a szállóvendégeknek.

A hotel.info legfrissebb felméréséből kiderül, mely fővárosokban ügyelnek a szállodatulajdonosok leginkább a higiéniára, és az is, hol fordítanak kevesebb figyelmet a tisztaságra. Az internetes utazási portál ugyanis górcső alá vette több mint ötmillió szállóvendég értékelését, akik a szállodák tisztaságát véleményezték.

A fővárosok nemzetközi összehasonlításában Tokió érte el az első helyet. 8,91 ponttal a japán főváros a tisztaság értékelésekor megelőzte a második helyezett Varsót, valamint a bronzérmes Zágrábot.

A szófiai szállodaipar 8,55 pontos értékeléssel a 4. helyet szerezte meg. Tallinn és Dublin 8,22, illetve 8,20 ponttal még szintén a 20 legjobb főváros között található, ám sereghajtóként. Kevésbé voltak azonban elégedettek a tisztasággal a szállóvendégek Párizsban (7,54) és Londonban (7,57), ők már be se fértek a húszas listába.

Ami a budapesti szállodák tisztaságát illeti, a szállóvendégek 8,24 pontra értékelték, így a magyar főváros – megelőzve Madridot, Tallinnt és Dublint – a 17. helyen végzett.

Így fest a toplista:

1.           Tokió

2.            Varsó

3.            Zágráb

4.            Szófia

5.            Ljubljana

6.            Pozsony

7.            Helsinki

8.            Bangkok

9.            Moszkva

10.          Lisszabon

11.          Bukarest

12.          Riga

13.          Prága

14.          Berlin

15.          Bern

16.          Bécs

17.          Budapest

18.          Madrid

19.          Tallinn

20.          Dublin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik