Élet-Stílus

Bányarémfesztivál Salgótarjánban

A nógrádi megyeszékhelyen vasárnap megpróbálják elkészíteni a világ legnagyobb bányászomlettjét is.

A Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. csapata világrekord-kísérletre készül, amikor a világ legnagyobb bányászomlettjét sütik meg. A 182 centiméter átmérőjű tojáslepényt egyben sütik egy hatalmas szerkezeten, lesz benne füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma és 600 tojás.

A karancslapujtői Duci Csapat 165 centiméter átmérőjű óriáspalacsintát süt a Fő téren. Mindebből kóstolót kapnak majd a fesztivál vendégei is, akiket emellett ezeradagos óriásgulyás is vár.

Megrendezik a bányász- és hagyományőrző ételek versenyét is, amelyre már 22 csapat jelentkezett. Ők egyrészt hazai és határontúli települések jellemző ételeit, másrészt a húsos, zsíros, energiadús bányászételeket főzik meg reggel 8 órától, az ételeket déltől zsűrizik.


A bányászok már készülnek – Forrás: http://www.salgotarjan-turizmus.hu

Folyamatosan lépnek fel a színpadon bányászzenekarok, dalárdák és helyi népdalkörök, bemutatkozik a karcagi Éneklő Szakácsok formációja is. Lesz Szuper-dáridó az elmúlt 90 év legnépszerűbb nótáiból, mulatós, operett- és pop-rock dalaiból, kora estétől a Dr. FeelGood Music Band és M.É.Z. ad koncertet.

A nap során óvónők tartanak bányászathoz kapcsolódó foglalkozásokat a gyerekeknek, és ingyenesen látogatható a Bányamúzeum, ahol „bányamanókat” képeznek vasárnap.

Keresik Magyarország legerősebb bányászát is: az erősember-versenyen kilenc izomkolosszus méretteti meg magát az ország bányászvárosaiból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik