Élet-Stílus

Sörben úszik a budai vár

Sörfesztivál (ingyenes, sör, sörfesztivál, )
Sörfesztivál (ingyenes, sör, sörfesztivál, )

Csaknem kétszáz fajta hazai és nemzetközi sörrel és sörkülönlegességgel várja vendégeit szerdától a II. Budavári Sörfesztivál.

A Hunyadi- és az Oroszlános udvarban, valamint a Savoyai teraszon tizenhat kisüzemi sörfőzde, a legnagyobb magyar gyárak termékei és több tucat import, például cseh, német, angol, ír és belga sör közül válogathatnak az időtartamban és térben is kibővült fesztivál látogatói vasárnapig.

A már ismert sörök mellett különlegességeket is kínálnak: lesz vörös, barna, fekete és világos, de meggyes, köleses, narancsos, gyömbéres, cseresznyés, csokis, bodzás és tök ízesítésű sör is.

A sörözőket az öt nap alatt összesen negyven zenekar és százhúsz fellépő művész szórakoztatja. A sztárvendég idén a Rednex svéd zenekar, de színpadra lép a Republic, Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, Nagy Feró, a Joe Cocker Cover Band illetve a Paddy & The Rats. A Dumaszínház fellépői közül előad Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett és Hadházi László.

A vendégek az 1999 forintos napijegy és a 6999 forintos ötnapos bérlet mellé is kapnak egy-egy korsó sört. A további kóstolásra betétdíjas, egyedi üvegkorsót lehet vásárolni. Újdonságként két deciliteres kóstolóadagok is vásárolhatók.

A fesztiválra a különleges sörök mellett a nagy gyárak külön programokkal is készülnek. Lesz sörcsapolás-oktatás és beavatják az érdeklődőket a sörkészítés fortélyaiba is.

A felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése is fontos feladata a szervezőknek és a sörgyártóknak. A Dreher Sörgyárak és a Heineken közösen karolja fel a témát a rendezvényen, és teszi elérhetővé az androidos telefonokra letölthető Jófej véralkoholszint-kalkulátor applikációt.

A II. Budavári Sörfesztivál részletes programja megtalálható a fesztivál honlapján – www.budavarisorfesztival.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik