Élet-Stílus

Megjósolták halálukat az anorexiás ikrek

anorexia (anorexia, )
anorexia (anorexia, )

A 42 éves Clare és Rachel Wallmeyer otthonában tűz ütött ki és végül ez lett a vesztük.

Míg az egyikük még a geelongi házban meghalt, addig a testvérét a mentősöknek sikerült kimenteniük a lángok közül. Ő a kórházba szállítása közben adta fel. A tüzet a kiérkező tűzoltók szerint nem szándékos gyújtogatás okozta, pedig okozhatta volna, az ikerpár ugyanis már korábban is megpróbált véget vetni életének.


Forrás: youtube.com

Egész pontosan Clare és Rachel egymást próbálta meg megölni, amikor a hatóságok úgy döntöttek, bebörtönzik a két nőt, hogy azok ne éheztethessék magukat tovább. A híres anorexiás ikerpár évek óta elkeseredett küzdelmet folytatott az anorexia ellen, rendszeresen szerepeltek a figyelemfelhívó műsorokban. Bár tisztában voltak betegségükkel, azon a rengeteg segítség ellenére sem tudtak változtatni, miközben rendszeresen hosszútávú futásokkal, maratonokkal kínozták magukat, gyakran egy-egy szelet görögdinnyén kívül semmit sem vettek magukhoz, így haláluk előtt már mindössze 25 kilósak voltak.

A testvérpár egy interjúban elmondta, sosem voltak szerelmesek, sosem volt munkájuk és most is úgy érzik, hogy csak idő kérdése, hogy meghaljanak – és ha meghalnak, együtt fognak meghalni. Egy másik beszélgetésben a nézőket az “étkezési” szokásaikba avatták be: “Gyakorlatilag nem eszünk semmit, néha egy kis dinnyét, diétás kólát, esetleg kávét” – mondta egyikük, majd testvére hozzátette, hogy emellett naponta 20 hashajtót szednek.

Már nem csak a tinédzsereket fenyegeti:

Az anorexia nervosa pszichés betegség, aminek elnevezése szó szerint fordítva az étvágy elvesztését jelenti. Súlyos táplálkozási zavar, az ebben szenvedők önéheztetéssel, túlzásba vitt sporttal, hashajtók és étvágycsökkentők segítségével próbálnak megszabadulni a súlyuktól.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a betegek nagy része testképzavaroktól is szenved, vagyis túl kövérnek látják saját magukat, ezen próbálnak meg változtatni az éhezéssel.

A szakemberek szerint elsősorban azok veszélyeztetettek, akikre családjukon belül túl nagy nyomás, elvárás nehezedik. Ők ez ellen lázadnak a táplálékfelvétel megtagadásával. Mindemellett nem elhanyagolható a média szerepe sem, ahol a túlzott soványságot “reklámozzák”, mint követendő példa.

A betegség leggyakrabban 13-20 év között alakul ki, de ma már egyre többen vannak a középkorú, 40-50 éves betegek is, akik egy krízishelyzetre (munkahely elvesztése, válás) reagálnak így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik