Élet-Stílus

Magyar az egyik legszebb bicikliút

bicikli_gyerekek (bicikli, gyerekek, )
bicikli_gyerekek (bicikli, gyerekek, )

A Balaton körüli bicikliutat egy német kiadó választotta a 20 legszebb közé.

Németországban – ahogy Európa több országában is – egyre népszerűbb a kerékpáros utazás. Nem csoda, hogy a kiadók egymás után adják ki a biciklizőknek szánt kiadványokat. Csakúgy, mint az a Bruckner kiadó, amely a közelmúltban rukkolt elő egy, a 20 legszebb európai kerékpárutat listázó könyvvel.

A müncheni székhelyű kiadó 168 oldalas kötete a 20 túrát egyenként 6-8 oldalon mutatja be. A szerző egyébként maga is végigjárta az útvonalakat, többek között 8 napig a Balaton északi partján kirándult, amiről be is számolt olvasóinak, s amit annyira élvezett, hogy az útvonalat felvette a legjobbak közé.

Az Általános Német Kerékpáros Klub (ADFC) felmérése szerint 2009-ben a lakosság 49 százaléka, azaz több mint 40 millió ember vett részt egynapos biciklis kiránduláson, 6 százaléka, mintegy 5 millió pedig öt napnál hosszabb kerékpáros üdülésen. A kerékpáros turisták napi költése fejenként átlagosan 60 euró körül alakul. A hazai kerékpáros utak mellett sok német biciklis választ más országokat is úti célul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik