Élet-Stílus

Hogyan válasszunk iskolát?

A tanító néni és a pozitív hozzáállás a kulcs.

Főleg az első osztályosoknak jelent nagy változást az iskolakezdés. A szülő azonban sokat segíthet, ha jó tanító nénit választ, és lelkileg is felkészíti gyermekét az iskolára.

Véget ért a nyár, ismét becsöngetnek az iskolában. Sokan magabiztosan vágnak neki az új tanévnek, az évnyitón régi ismerősöket, barátokat köszöntenek. Nincsenek azonban könnyű helyzetben az első osztályosok, akik az óvoda világából egy teljesen új helyzetbe csöppennek, a játékot felváltja a tanulás, az eredmények értékelése. Ráadásul rengeteg ismeretlen gyerek és felnőtt veszi körül őket.

Az iskolába kerülés lelkileg megterhelő a 6-7 éves kisgyerekeknek, így a szülőknek mindent meg kell tenniük azért, hogy a váltás a lehető legkisebb stresszel járjon, és a csemete hamar beleszokjon az új helyzetbe.

Mire figyeljünk az iskolaválasztásnál?

A szakértő szerint az iskola kiválasztásánál a tanító személye a legfontosabb. „Legyen tyúkanyó típus, ha a gyereknek erre van szüksége, illetve mindenképpen vegye figyelembe azt, hogy ezek a kicsik az óvodából jöttek” – fogalmazott lapunknak Frank Zsuzsa gyerekklinikai szakpszichológus.

Ha szeretné tudni, hogyan könnyítheti meg gyermekének a váltást, kattintson ide.

Forrás: Hogyan válasszunk iskolát? (Házipatika)

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik