Élet-Stílus

Alig várják a szülők, hogy kirepüljön a gyerek?

A gyerek által hátrahagyott űrt néhány héten belül betöltik a leleményes édesanyák.

Vidéki egyetem vagy épp munkahelyváltás, esetleg egy komoly szerelem: a statisztikák szerint ezek azok a dolgok, amiktől a gyermekeiket nevelő szülők a legjobban félnek. Ezekben az eseményekben ugyanis benne van a lehetőség, hogy a csemete kirepül a szülői fészekből.

Ha már megtörtént viszont az elválás, és az anyai szív is feldolgozta a megváltozott helyzetet, akkor – ahogy az egy friss felmérésből kiderül – az édesanyák nem sokat teketóriáznak az üres szoba használatba vételével. Vagyis, az esetek egy jó részében szó nincsen arról, hogy a szoba érintetlenül várja eredeti lakója visszatértét.

A felmérés tanúsága szerint az egykori gyerekszoba a leggyakrabban – az esetek 47 százalékában – vendégszobává alakul: így megmarad a lehetősége a gyerek visszatérésének, de az egyéb felhasználásnak is. Más szülők a felszabadult helységet könyvtár- és multimédia-szobává, vagy épp miniatűr edzőteremmé alakítják, de olyan is van, aki saját külön bejáratú gardróbbá alakítja gyermeke egykori szobáját.

Mikor költözzön a gyerek?
Bár az anyák többsége erre a kérdésre elsőre azzal válaszol, hogy „soha”, később azért még ők is belátják, hogy a gyereknek egy idő után mindenképpen ki kell repülnie. Egy erre vonatkozó kutatás szerint a legtöbb édesanya 20 és 25 év közé (egész pontosan 22 év 9 hónapra) teszi a költözés ideális időpontját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik