Élet-Stílus

Újra jönnek a külföldi vendégek

szállodai-szoba (hotelszoba, )
szállodai-szoba (hotelszoba, )

A négycsillagos szállodák kiemelkedően teljesítettek, a három- és ötcsillagos egységek azonban inkább stagnáltak.

Az idei első félévben a magyarországi szállodákban 4 százalékkal nőtt a vendégek és 6 százalékkal a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest – írta a Napi Gazdaság a Colliers International budapesti irodájának jelentése alapján.

A külföldiek vendégéjszakáinak száma tíz százalékkal emelkedett, a belföldieké azonban csak eggyel a Colliers adatai szerint. Budapesten összességében a vendégéjszakák száma 8 százalékkal nőtt, a Balatonon azonban nem változot

A négycsillagos szállodák kiemelkedően teljesítettek, ezekbe 15 százalékkal több vendég érkezett, a három- és ötcsillagos egységek azonban inkább stagnáltak. Utóbbiak teljesítményében közrejátszhatott a Malév Zrt. leállása miatt elmaradó üzleti forgalom, valamint a tavalyi magyar EU-elnökség pozitív hatásainak kiesése.

A szállodák összes bruttó árbevétele 7 százalékkal nőtt, részben a tavalyinál gyengébb euró/forint árfolyam következtében. A szobafoglaltság 42,8 százalék volt, 0,2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik