Élet-Stílus

Nem örökölhet a meleg fiú, ha nem házasodik

esküvő (esküvő, )
esküvő (esküvő, )

A 73 éves apa végakaratában rendelkezett fia sorsáról is.

Frank Mandelbaum sikeres manhattani üzletember halála előtt néhány évvel döntött úgy, hogy végrendelkezik, méghozzá úgy, hogy arról jóval halála után is beszéljenek. Az üzletember 2007-ben halt meg, de örökösei a mai napig vitáznak azon, kit és milyen részben illet a nem kis vagyon.

A dologban leginkább érintett az üzletember fia, Robert, akitől az apa végrendeletében azt kérte, házasodjon meg, méghozzá gyermeke édesanyjával. Ez idáig egyszerűnek is tűnhet, csakhogy Robert meleg, és évek óta együtt él partnerével, Jonathannal, akivel egy béranyától született gyermeket is nevelnek, a 16 hónapos Coopert. Hogy az ügy még bonyolultabb legyen, a pár Cooper születése után nem sokkal össze is házasodott, ezzel pedig gyakorlatilag lehetetlenné tették az unoka számára az öröklést.

Az örökségből egyelőre kihagyott fiú most jogi úton próbálja megtámadni édesapja utolsó akaratát: szerinte az, hogy az apja hamis házasságra kényszerítené egy nővel, mindenképpen diszkriminatív. Arról nem is beszélve, hogy – a fiú állítása szerint – az apa nagyon jól tudta, hogy miért nem lehetséges egy ilyen házasság, hiszen Robert partnere több családi vacsorán és nyaraláson is megjelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik