Élet-Stílus

Indul a Mesterségek Ünnepe

mesterségek ünnepe (mesterségek ünnepe)
mesterségek ünnepe (mesterségek ünnepe)

Már 26. alkalommal, ritka mesterségekkel, borral, sajttal és Szlovéniával rajtol az esemény.

A Budavári Palotában augusztus 17-től 20-ig ismét a mesterségeké lesz a főszerep: immár 26. alkalommal, a szervezők pedig azt remélik, hogy ezzel egy újabb negyed évszázados sorozatot kezdtek meg.

A Mesterségek Ünnepére ebben az évben is legalább 800 hagyományőrző mestert várnak, akik ízelítőt és bemutatót tartanak az érdeklődőknek szakmájuk szépségeiről. Idén a figyelem középpontjában az olyan régi és ritka mesterségek állnak majd, mint a papírmerítők, a bútorfestők, a kályha- és kemenceépítők vagy a kékfestők. Az igazán bátor érdeklődők nem csak nézhetik a rég elfeledett szakmák képviselőinek munkáját, de egy-egy munkafázist maguk is kipróbálhatnak.

De nem csak műhelybemutatókkal és etnográfiai előadásokkal készülnek a szervezők: lesz étel, ital és szórakozás is. A Mesterségek Ünnepén idén is vendégül látják a Borfesztivál képviselőit, a legjobb borok mellé ezúttal sajt is jut, méghozzá az ország legjobb sajtkészítőinek jóvoltából.

A rendezvénynek, melynek fővédnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, ez alkalommal Szlovénia lesz a díszvendége.

A hétvégén az eseményről mi is beszámolunk!

Tudjon meg még többet az esemény hivatalos honlapjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik