Élet-Stílus

Sztár lett a rákbeteg kislányból

talia (talia, )
talia (talia, )

5 éve küzd a halálos betegséggel, de az életvidám, energikus videóiból ebből semmi nem látszik.

A 12 éves Talia Joy Costellanot 5 éve diagnosztizálták, éppen Valentin-napon a rák egyik agresszív, kifejezetten gyerekekre veszélyes válfajával, ami az idegrendszert támadja meg. A kislány mostanra túl jutott jó néhány műtéten és kemoterápiás kezelésen, egy felnőtt érettségével és nyugalmával kezeli az állapotát.

Azt gondolhatnánk, fel se fogja, mi történik vele, ám ez nem igaz. Videóiban, melynek zömében kortársainak ad sminkelési tanácsokat – elképesztő sikerrel – őszintén beszél betegségéről is. Elmondta, hogy ahelyett, hogy „meg fog halni” az első gondolatai között az szerepelt, hogy „ki fog hullani a haja”, hogy „nem találkozhat a barátaival”, hogy „el kell válnia a szüleitől”.

Bevallotta, hogy nagyon megijedt, de amikor a kezdeti rémület elmúlt, elhatározta, hogy egy napját sem hajlandó úgy tölteni, hogy az a betegségről szóljon. Félretette a parókáját, mert abban nem érezte magát önmagának, helyette sminkelni kezdett, mert a festék és saját készítésű tanácsadó videói adják neki az önbizalmat, hogy folytassa a küzdelmet.

A kislány – akinek kisfilmjeit mostanra több millióan látták világszerte – még bízik a csodában, annak ellenére is, hogy állapota folyamatosan romlik. Mostanra kialakulóban van nála a leukémia, így az egyetlen reményük a csontvelőátültetés maradt. Talia kisfilmjei egyikében a rossz hírről is megemlékezik és elmondja, mindentől függetlenül hálás ennek a szörnyű betegségének, hiszen csodálatos embereket ismerhetett meg ennek köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik