Élet-Stílus

Még most is fokozottan figyeljünk a bőrünkre

Az első kánikulai napok ijedtsége után hajlamosak vagyunk félvállról venni a bőrápolást.

Pedig a forró nyári hónapok, a száraz levegő és a folyamatos, erős napsugárzás ilyenkor is igénybe veszi a bőrünket, ha nem figyelünk oda, még maradandó károsodást is okozhat. A szakemberek azt javasolják, hogy fektessünk különleges hangsúlyt az igénybe vett, kiszáradt arcbőr fokozott ápolására.

Az arc szépségének és üdeségének megőrzése komoly feladat, melyről akkor sem szabad megfeledkezni, mikor a napsugarak simogatják arcunkat a vízparton. Nem is beszélve a légkondicionálóról, mely veszélyes is lehet, hiszen ha a benne megtelepedett por rákerül a bőrre, és a nyári meleg miatt nagyon megizzadunk, akkor egy komoly fertőzés veszélye is kilátásba kerül.

Mi a teendő?

Évszaktól függetlenül mindig az alapok a legfontosabbak, így bármilyen arcápolás mellett is döntünk, és bármilyen típusú is a bőrünk, először mindig az arcbőr megtisztításával kell kezdeni a folyamatot. Ez lehet tisztító és frissítő tonik vagy arctisztító és sminklemosó tej is, a fő szempont, hogy a napi szennyeződéseket eltávolítsuk a bőrfelszínről. Olyan terméket érdemes választanunk ehhez a folyamathoz, mely nem szárítja a bőrt, nem tartalmaz alkoholt és olyan nyugtató kivonatokkal telített, mint például az uborka, vagy az aloe vera.

Az alapok után jöhet a hidratálás, melyet kortól és bőrtípustól függetlenül ajánlott reggel és este is megtenni, a külön ezekre a napszakokra készített krémekkel, hiszen míg reggel egy könnyedebb, gyorsan felszívódó termékkel indulhat a nap, úgy éjszaka egy zsírosabb, nehezebb krémet is könnyen elviselünk, melynek bőven van ideje hatni, míg mi éjszaka egy szebb arcbőrről álmodunk, például ilyeneket.

Még több információt talál, ha ide kattint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik