Élet-Stílus

Most kell Londonba menni

london (london boulevard, )
london (london boulevard, )

Ahogy véget ért az olimpia, egyből lementek a szobaárak a brit fővárosban.

Most olcsón megúszhatjuk a londoni tartózkodást, hiszen az ötkarikás játékok végetértével a szállodák kedvezőbb áron kínálnak szállást. Míg az olimpia alatt a brit fővárosban átlagosan 201 fontért (átszámítva körülbelül 72 ezer forintért) szállhattunk meg egy éjszakára, addig most már 130 font (46 ezer forint) körüli összegért – derül ki a Hotel Price Index összeállításából. Ha pedig az előző hónap szobaáraival hasonlítjuk össze, akkor 14 százalékos csökkenés fedezhető fel.

Míg London jelenleg mérsékeltebb szobaárakkal invitál, addig Edinburgh-ben az átlagosnál jóval drágábban szállhatunk meg. A drágulás elsősorban az augusztus 3-27. között zajló Fringe Fesztivál számlájára írható, amelyet az év legszínesebb eseményének tartanak. Jelenleg Edinburgh-ben átlagosan 177 fontot (63 ezer forintot) kell fizetni egy éjszakára. Ez az összeg körülbelül 46 százalékkal magasabb, mint egy hónapja, hiszen átlagosan 121 fontot (43 ezer forintot) kérnek el egy szobáért.

Az európai városok közül Stockholm, Osló és Koppenhága drágult jelentősen a múlt hónaphoz képest (például Stockholmban átszámítva 50 ezer forint/éj egy szoba), a szállodáik pedig jelenleg Európa legdrágább szálláshelyei között szerepelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik