Élet-Stílus

Megvannak a legbénább sofőrök

Órákig tartó parkolás, életveszélyes szlalomozás, a táblák figyelmen kívül hagyása: megvannak Európa legrosszabb sofőrjei.

Egy holland világhálós közvélemény-kutatás szerint, melyben mintegy 30 ezren véleményezték az egyes európai nemzetek autóvezetői képességeit, az olaszok lettek Európa legrosszabb sofőrjei. Őket a válaszadók 23,7%-a tartja a legrosszabbnak, míg a második helyet – ezen a kevésbé dicsőséges listán – a görögök szerezték meg, a szavazatok 15,6%-ával.

A harmadik helyen a lengyelek, majd a németek, franciák, hollandok, spanyolok, britek és a belgák következtek. A tizedik helyen a svédek állnak 2,7 százalékkal, őket a dánok (2,5), a svájciak (2,2), a norvégok (1,9) és az osztrákok (1,6) követik. A 15-ös lista sereghajtói – azaz a legjobban vezetők – a finnek, őket csak 1,5 százaléknyi szavazó tartja a legrosszabbnak.

Az olaszok javára írandó, hogy maguk sem elégedettek magukkal: 28 százalékuk szerint ők a legrosszabbak. Ennél csak a görögök ön- vagy „görögkritikusabbak”: 36 százalékuk a honfitársait tartja a legrosszabb autóvezetőnek a 15 ország szülöttei közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik