Élet-Stílus

Egy elfelejtett cigaretta miatt vesztette el az arcát

cigaretta (cigi, )
cigaretta (cigi, )

Terri Calvesbert mindössze 18 hónapos volt, amikor egy lakástűzben a teste 90%-a megégett.

A tüzet tragikus módon édesanyja, Julie okozta azzal, hogy a baba szobájában felejtett egy égő cigarettát, ami hamar lángrakapott. A tűzoltóknak végül sikerült kimenteniük a családot, még Territ is, akit azonnal a chelmsfordi kórház égési osztályára szállítottak.

Az orvosok gyakorlatilag semmivel nem tudták biztatni a kétségbeesett szülőket: úgy gondolták, a teste 90%-án megégett baba, aki szinte teljesen elvesztette az arcát, az orrát és a szemeit, mindkét kezét és az egyik lábát, ezt a sokkot nem élheti túl. A kislány azonban minden elképzelhetőnél erősebbnek bizonyult és túlélte a tragédiát.

40 műtéten van már túl

Most 13 éves, édesapjával és annak élettársával él, és csakúgy, mint kortársai iskolába jár, focizik és arról álmodozik, hogy egyszer neki is lesz majd férje és gyerekei is. Édesanyjával a baleset óta alig-alig találkozik, a 32 éves asszony ugyanis nem sokkal a tűz után elhagyta őket: nem tudott szembenézni a bűntudatával.

A kislány, akinek a közeljövőben állítják helyre a kezét, eddig 40 műtéten esett már át és még további korrekciós és rekonstrukciós műtétek várnak: az orrát például először 18 éves korában tudják majd rekonstruálni, ugyanis a lány akkor már nem fog tovább nőni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik