Élet-Stílus

Hogyan utazzon, aki allergiás?

A várva várt nyaralásnak sem kell rémálommá változnia az allergia miatt.

Akár szabadság, akár munka miatt kell az allergiásnak kimozdulnia, fontos, hogy figyeljen magára útközben is, hogy ne kerülhessen kellemetlen helyzetbe. Lássuk, mik az úti gyógyszertár legfőbb összetevői egy allergiásnál.

1. Az első és legfontosabb, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű allergiagyógyszerről, különösen, ha külföldre utazunk, ahol nem tudjuk pont ugyanazt beszerezni, ha elfogyott. Mivel allergia elleni gyógyszerünket az egész allergiaszezon alatt szednünk kell, hogy ne csökkenjen a hatása, pontosan számoljuk ki, mennyire lesz szükségünk belőle, sőt nem baj, ha van nálunk egy kis tartalék is.

2. Legyen nálunk fiziológiás sóoldatot tartalmazó orrspray, amivel időnként kiöblíthetjük orrunkat, így szabadítva meg orrnyálkahártyánkat a rá tapadó pollenszemektől. Ha nincs kéznél gyári készítmény, tenyerünkkel tányért formálva, abba vizet eresztve is kimoshatjuk orrunkat, oly módon, hogy felszívunk az orrlyukainkba egy kis vizet.

3. Az érzékeny, gyulladt orrot az illatosított papír zsebkendő is irritálhatja, ezért ilyenkor használjunk puha, illatmentes változatot, és ami a legfontosabb: legyen nálunk elegendő belőle.

4. Jó, ha beteszünk szemcseppet is. A viszkető, irritált szem kimosása enyhülést hozhat. Segít továbbá, ha utazás közben mindig napszemüveget viselünk.

5. Tegyünk a készletbe egy doboz kalcium pezsgőtablettát. Ha nagyon rosszul érezzük magunkat, ez is segíthet a tünetek enyhítésében.

Ha szeretne még több tippet olvasni, kattintson ide.

Forrás:

Amikor az allergiásnak utaznia kell (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik