Élet-Stílus

Csigaverseny

A sampon- és balzsamteszt után most a zselén a sor, hogy kiállja a göndör haj próbáját.

Hőségriadó idején kevés gyűlöletesebb eszköz létezik a hajszárítónál. Igaz, szükség sincs nagyon rá, hiszen fél-egy óra alatt a legmasszívabb hajtömeg is csontszáraz. Csak éppen az anyatermészet parancsának engedelmeskedve tölti ki a rendelkezésére álló teret, és semmi esetre sem úgy áll, ahogy gazdája szeretné.

Ha a szóban forgó hajzat még göndör is, akkor kánikula idején pillanatok alatt elszabadul a pokol. Az utolsó mentsvár, ami a forró levegőt fújó tárcsát a hőségben helyettesítheti, az egy jófajta zselé. Különös nyomatékkal bír az előző mondatban a jelző. Hiszen hajzselék garmadájából válogathatunk . És az, hogy sünifrizurát tudjanak rittyenteni maguknak a dizsibe igyekvő ifjak, az mindegyik készítménynél alap. Ebben nincs semmi kunszt, mondhatni, elvárás. Na de az, hogy hátközépig érő, buján hullámzó erdőből rendezett csigákat varázsoljon – na, az már teljesítmény.


Nem csak a rövid, de a hosszú hajat is megszelídíti – Forrás: Shutterstock

Jelen sorok írója kipróbálta már sok komoly presztízsű gyártó csodakencéjét, de az eredmény általában vagy kubista pitypangot formázó bozont, vagy zsírosan lenyalt hullámrengeteg lett. A kellemes meglepetést aztán egy akciósan zsákmányolt termék tartogatta. Bár nem tápláltunk iránta nagy reményeket, de az eredmény messze felülmúlta várakozásainkat. A zselé állaga nem túl viszkózus, de nem is túl híg, könnyedén el lehet oszlatni a még nedves hajon, amelyet már azon vizes állapotában gusztusos kis csigákba ránt össze. És ahogy párolog a nedvesség a fürtökből, a hatás egyre látványosabb. A végeredmény pedig békebeli telefonzsinórra hajazóan formált, szép esésű zuhatag. Ami pedig grátisz, hogy mosáskor sem kell a jól ismert ragacsos, kifésülhetetlen szénakazal feelingtől szenvednünk. Egyetlen samponozás nyomtalanul eltünteti a zselé emlékét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik