Élet-Stílus

Az életét kockáztatta a babájáért

anya-gyermek (anya, gyermek)
anya-gyermek (anya, gyermek)

A boldog kismama életét egy pillanat alatt zúzta szét a limfóma, amit terhessége alatt diagnosztizáltak.

Amikor teherbe esett, Lyndsey Crowder felhőtlenül boldog volt: előtte ugyanis három babát vesztett el, és nem gondolta volna, hogy még egyszer teherbe tud esni. A dráma azonban ezután se kerülte el. Néhány hónappal később ugyanis újra kórházba kellett mennie, mert nem érezte jól magát. Az orvosok Hodgkin-kórt diagnosztizáltak nála.

Az orvosok nem kecsegtették túl sok jóval: három lehetősége volt, melyek közül az egyik a terhesség megszakítása volt. Lyndsey hallani sem akart abortuszról, és inkább vállalta a kockázatot. Az orvosok kemoterápiával kezdték kezelni, de mivel nem tudták, milyen hatása lesz a babára, felkészítették Lyndsey-t a legrosszabbra is.

„Csak a születése pillanatában hittem el, hogy semmi baja, amikor az orvosok a kezembe adták, és mondták, hogy minden rendben.” A most már négyéves kislány, Sidney Rose a 34. héten született, császármetszéssel, teljesen egészségesen.

Lyndsey állapota a szülés után romlani kezdett, részben a vérveszteség miatt. Kiderült, hogy addigra a rák már tovaterjedt a testében, és csak agresszív kemoterápiával és csontvelő-átültetéssel tudták megállítani. Az átültetés idején Lindsey komolyan azt hitte, hogy meg fog halni, ám ezután javulni kezdett. Most már 30 hónapja remisszióban van a betegsége, kislánya pedig az öröme és a büszkesége állandó forrása azóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik