Élet-Stílus

21 évesen már ötször győzte le a rákot

tó (szabadság, )
tó (szabadság, )

A fiatal lány az állandó betegeskedés ellenére sincs maga alatt, igyekszik kiélvezni azokat a perceket, amikor épp nem beteg.

Történetére az egyik amerikai közösségi oldalon figyeltek fel, amihez azért csatlakozott „5timescancerpatient” álnéven, hogy segítsen azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek. A mindössze 21 éves lány ugyanis nagyon jól tudja miről beszél, ennyi idő alatt ugyanis már ötször győzte le a kórt.

Az Amerikai Rák Társaság és a Nemzeti Rák Intézet adatai szerint a lány története nemcsak az Egyesült Államokban, de az egész világon ritkaság számba megy: a rákot ugyanis legfeljebb egyszer, kétszer, esetleg háromszor lehet túlélni. Arra, hogy valaki ötödik alkalommal is kigyógyuljon belőle, nagyon kicsi az esély.

5timescancerpatient-nek mégis sikerült: kétéves korában egy agytumort, később egy bőrrákot, egy nyelőcsőrákot, majd még egy agytumort és egy bőrrákot győzött le, és annak ellenére, hogy rendszeresen gyógykezelésre kénytelen járni, egy percig sincs elkeseredve. Sőt, igyekszik kiélvezni élete minden olyan pillanatát, amikor épp rákmentes és nem gondolni arra, mi mindent vesztett a betegség miatt.

A lány egyébként egy ritka genetikai betegség miatt kénytelen újra és újra megküzdeni a betegséggel, ettől függetlenül teljes életet él: pedagógusnak tanul és lelkesen készül első maratonjára is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik