Élet-Stílus

Pénztárcánk bánhatja a leárazást

vásárlás (shoppingolás)
vásárlás (shoppingolás)

A nem ritkán 50-70%-os kedvezmény miatt sokan olyasmit is megvesznek, amire semmi szükségük.

Függetlenül attól, hogy a leárazások idején valóban olcsóbban juthatunk néhány rég vágyott darabhoz, nem árt odafigyelni. A tapasztalat ugyanis az, hogy a kedvezményes árak megtévesztik a vásárlókat és sokszor olyasmire is költenek, amire amúgy semmi szükségük vagy ami nem áll jól. A leárazás így a túlköltekezés veszélyét is magában hordozza.

Gyakori hiba az ész nélküli vásárolgatás azzal a felkiáltással, hogy „mert most olcsóbb”. A vásárlók egy része bele sem gondol, hogy vajon a kiválasztott ruhadarab illik-e majd a többi holmijához. Sokszor hallani a „majd belehízok/belefogyok”, „majd felvarratom” mondatokat is, csakhogy ez a felfogás is fölösleges költekezést szül, hiszen mindenki tudja, hogy ezeknek a dolgoknak igen kicsi a valószínűsége – mondta el a Nol.hu-nak Szemes Nóra személyi stylist.

A szakember azt javasolja, ha mindenképp szeretnénk kihasználni a leárazást, fektessük alapdarabokba – például farmerba, egy csinos ingbe vagy felsőbe – vagy minőségi anyagokba, valódi bőr, selyem – a pénzünk. Nem számít pénzkidobásnak az sem, ha fél áron hozzájutunk egy már régóta kiszemelt, drágább darabhoz sem.

Szemes Nóra szerint a jól bevált üzletek mellett mindenképp érdemes körülnézni az outletekben és a turkálókban is, ahol a bolti ár töredékéért kaphatunk már jó minőségű, márkás darabokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik