Élet-Stílus

Temetőbe viszik az esküvőket

Vannak, akiknek a nagy zöld tér miatt, míg másoknak a szentimentális hangulat miatt esik a bizarr helyszínre a választása.

Egy New York-i író, Garth Johnston, aki nem mellesleg vőlegény is, arról mesélt a The Daily Mail című brit lapnak, hogy a városban szinte teljesen lehetetlen olyan esküvői helyszínt találni, ahol egy talpalatnyi zöld területnél nagyobb állna a házasulandók és a vendégek rendelkezésére.

Mivel menyasszonyával mindenképp a természetben szerettek volna egybekelni, elkezdett keresgélni az interneten, így akadt rá a város egyik nagyobb temetőjére, a Marble Cemeteryre. Meglepő, de a temetőt, a kápolnával és a sírokkal együtt már többször – egész pontosan négyszer – kiadták esküvői helyszínnek: a bérleti díja pedig 600 ezer forintnak megfelelő dollár.

A temetőkben egyébként nem csak bizarr hangulatú esküvőket, hanem fotózásokat is tartanak néha. Egy ezt firtató felmérés szerint a 600 nagy méretű amerikai temetőnek mintegy 10%-a engedélyezi, hogy a területén a temetésen kívül esküvőket, fotózásokat tartsanak. Mint kiderült, azért, hogy legyen pénzük a tovább már nem halogatható javításokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik