Élet-Stílus

Ruhába rejtett szerelem

menyaszony (menyasszony, )
menyaszony (menyasszony, )

Nincs az a házasság előtt álló hölgy, aki ne töltene el hónapokat azzal, hogy a megfelelő szettet kiválassza a nagy napra. Mert ugye a menyasszonyi ruha kulcskérdés, még ha ezt a férfiak sokszor nem így látják, akkor is!

„Jaj, drágám, jó lesz a ballagási öltönyöm is!” – sok leendő ara előtt nem ismeretlen ez a mondat, de nem szabad ezért haragudniuk férjükre, hiszen a természet őket ilyennek teremtette. Nem szeretnek shoppingolni, nemegyszer a bevásárlóközpontot is elkerülik. De ez így van rendjén, a gyengébbik nem képviselői jócskán csillapítják vásárlási éhségüket helyettük is! A férfiak nem fordítanak nagy gondot az esküvői zakó vagy frakk kiválasztására – tisztelet a kivételnek – ellenben a hölgyek, akik akár hónapokon keresztül is képesek az üzleteket járni és egymás után próbálni.

2012-ben a nagy napra tervezett ruhák trendje nem változott jelentősen az előző évek divatjához képest. Visszaköszönnek a régi stílusirányzatok, újra hódítanak a fodrok és a rózsákkal díszített kollekciók is reneszánszukat élik.

A vízszintes fodrokkal viszont vigyázni kell, hiszen a teltebb menyasszonyok vonalait optikailag tovább vastagítja, az alacsony arákat pedig „összenyomja”. A függőleges vonalak, fodrok ellenben magasítanak és karcsúsítanak, így az előbb említett két kategóriába tartozó hölgyek válasszák inkább ezeket a fazonokat. És ha már a fazonoknál tartunk: az idei trendben is a pánt nélküli ruha a legdögösebb, egy szolid, vékony pánt viszont mindenképpen biztonságosabb viseletet kölcsönöz a menyasszonynak.

A minták is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Míg egyesek szerint a fekete gyászos, és elrontja a habos-babos ruha összképét, addig mások teljesen az ellenkezőjét vallják. A fekete öves, és virágos darabok minden szalonban fellelhetők, de ha a menyasszony ódzkodik a sötét színtől, akkor választhat babarózsaszínnel, vagy kékkel kombinált összeállításokat is.

Új őrület a népi hímzéssel bolondított ruha, vagy éppen a gyöngyökkel, csipkével turbózott viselet. Ugyanakkor a fűző sem megy ki a divatból, ami gyönyörűen karcsúsítja, vagy éppen kiemeli a darázsderekat.

Nem utolsó sorban a kiegészítőket is érdemes megemlíteni: a csipkés kesztyű, fátyol – legyen hosszú,vagy akár rövid – és fotózáskor az esernyő is kedvelt kellék!

fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Olvasói sztorik