Élet-Stílus

Éheztettek egy nagymamát a kórházban

Az egyébként jó egészségnek örvendő Joan Pertoldi csípőműtétre várt, eközben 7 napig se ételt, se italt nem kapott.

A 76 éves nagymama azután került kórházba, miután saját kertjében elesett. Miközben a csípőműtétjére várt a Welwyn Garden Cityben lévő Queen Elizabeth II kórházban, az orvosok és az ápolók – a protokollnak megfelelően – infúziót adtak neki folyadékpótlásnak. Csakhogy Joan Pertoldi műtétjét ezt követően többször is el kellett halasztani: két alkalommal azért, mert a beültetésre váró protézis nem volt elég steril, egyszer pedig azért, mert hétvégén nem volt elég személyzet a műtét elvégzésére.

A nagymamát végül csak 8 nappal az eredetileg tervezett után műtötték meg. Mivel az asszony ezidő alatt szájon át egyáltalán nem vett magához táplálékot, a műtét idejére teljesen legyengült és azt követően már sosem gyógyult teljesen fel. Néhány héttel a műtétet követően meghalt.

A gyermekei szerint édesanyjuk, aki egy – korához képest – friss és aktív nő volt, az elégtelen orvosi ellátás miatt halt meg. Miután kiszáradt a műtétre várakozás után, kapott egy húgyúti gyulladást, ami, mivel nem derítették fel időben, vérmérgezést okozott. Mivel a beültetett protézissel nem tudta mennyit mozoghat, ezért folyton feküdt, amitől elzáródtak a belei, ennek következtében pedig lassan leálltak a szervei. Későbbi halálát is ez okozta.

A hozzátartozók most kártérítést követelnek a kórháztól, jogi képviselőjük szerint azért, mert szerettük egy olyan műtétbe halt bele, ami még az ő korában is csupán alacsony kockázattal jár, és még ma is élne, ha műtét előtt és után nem szenved el egy sor olyan hibát, ami kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik