Élet-Stílus

Tovább élnek az optimisták

nevetés (nevetés, nevet, )
nevetés (nevetés, nevet, )

Élettartamunkra nemcsak az életmódunk, hanem a személyiségünk is hatással van.

“A környezetünkben tapasztalt frusztrációt vagy az elénk gördülő akadályokat és nehézségeket kihívásként kell értelmezni, nem pedig úgy, mint egy okot a depresszióra. Az aktív hozzáállás az élethez és az önfejlesztés persze nem könnyű feladat, ám az e jó megoldás, ha az egyén képes leküzdi a problémát, nem az, ha nem vesz róla tudomást” – mondta Ivana Lukic pszichológus.

A “normál egzisztenciális nyomorúság” Freud óta ismert fogalom. Ezt szem előtt kell tartani, amikor valaki pesszmistán szemléli az életét. A céltalanság és a levertség ugyanis nemcsak, hogy nem oldják meg a problémákat, de károsíthatják is az ember egészségét szakértők szerint.

A hosszú élet titka

Egy, a “Hosszú élet Projekt” címet viselő könyv az elmúlt 80 év orvosi és tudományos kutatásainak eredményeit összegezte. A szerzők, Howard S. Friedman és R. Martin ebben rámutattak a hosszú élettartam és lelkiismeretes emberek közti kapcsolatra.

A kutatás szerint azok a fiatalok élnek a legtovább, akik takarékosak, felelősségteljesek és figyelnek a részletekre. Az ésszerűen viselkedő emberek nagyobb valószínűséggel törődnek az egészségükkel és elkerülik a kockázatokat, emellett egészséges emberi és üzleti kapcsolatokra törekednek. Ezen felül személyes felelősséget vállalnak azért, amit csinálnak.

Ha szeretné tudni, hogyan élhet tovább, kattintson ide.

Forrás:

Tovább élnek az optimisták (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik