Élet-Stílus

Meglepő, kiket fenyeget a mellrák

mammográfia (mammográfia, )
mammográfia (mammográfia, )

A képzettebb nőket például azért, mert túl sokat tudnak a betegségről.

A Monash Egyetem Orvosi Karának nőgyógyász munkatársai szerint az idősebb hölgyek jobb általános egészségi állapotban vannak, mint azok a hasonló korú hölgyek, akiknél két évvel korábban emlőrákos megbetegedést diagnosztizáltak.

“Kimutattuk, hogy két évvel a diagnózis felállítását követően a betegségen átesett hölgyek valószínűleg nem depressziósak nagyobb mértékben, azonban kevésbé képesek az életüket maguk irányítani, rosszabb az általános egészségi állapotuk, csökkent a vitalitásuk” – magyarázta a tanulmányban részt vevő Susan R. Davis professzor. “Az élmény, amit az emlőrák jelent, nagyon személyes, és gyakran komplex érzelmeket vált ki, ami érinti az egyén énképét, céljait és szexualitását.”

Az egyik társszerző, Robin Bell docens hozzátette: “Azoknál a nőknél, akik egyedül élnek, valószínűleg alacsonyabb a jóllét mérőszáma, ami arra enged következtetni, hogy hasznos lenne a szociális ellátás erősítése.” A vizsgálatból az is kiderült, hogy a magasabban képzett hölgyek több információval rendelkeznek az emlőrákot és kezelését illetően, emiatt hamis nyugalomba képesek ringatni magukat egészségüket illetően.
Ha kíváncsi, milyen lelki tényezők állhatnak a betegség hátterében, kattintson ide.
Forrás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik