Élet-Stílus

Csíkos bébik csillagos-sávos lobogó alatt

2012. június 28-án és 29-én két szibériai tigris született a Columbus Állatkertben, Amerikában. A születésükkor csupán 1-1,5 kilós kölyköket – akik felnőtt korukra a 150-300 kilót is elérhetik – a gondozók folyamatos megfigyelés alatt tartották egy kamera segítségével.

Az elsőszülöttet testvére világra jötte után nem sokkal sikeresen megszoptatta anyja, ám később az apróság túl sokáig nem próbálkozott enni, és úgy tűnt, egyre gyengül. Június 29-én este egy hatalmas vihar miatt áramszünet volt az állatkertben, így megszűnt a képi összeköttetés a kicsikkel. A gondozók úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják a legyengült baba életét, és mindkét kölyköt elvették anyjuktól. A kicsinyeket a társaság, az érzelmi biztonság és a szocializáció miatt együtt nevelik fel.

Az állatkert és a fajfenntartási program számára hatalmas siker a kis csíkosok születése: a Columbus Zoo-ban most először látta meg a napvilágot szibériai tigris, arról nem is beszélve, hogy ezt megelőzően 1990-ben volt utoljára bármilyen tigrisszaporulat az intézményben.

Számunkra pedig hatalmas öröm a két aprócska cukiság látványa, a kidugott nyelvvel való alvás pedig mindent visz. Kívánjuk nekik a legjobbakat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik