Élet-Stílus

Forgalomból kivont gyógyszerrel gyógyult fel a rákból

pirulák (gyógyszer, orvosság)
pirulák (gyógyszer, orvosság)

A 70 éves brit orvos, Rami Seth biztos volt benne, hogy meghal. Annyira, hogy megszervezte a saját virrasztását is.

Seth doktort 2005-ben, egy évvel azután, hogy rosszindulatú daganata miatt eltávolították az egyik veséjét, diagnosztizálták májrákkal. A vizsgálatok során kiderült, hogy a doktor állapota életveszélyes, a májában ugyanis 4 rosszindulatú daganatot és az egyik kulcsfontosságú artériában egy további ötödiket találtak.

A háziorvosként dolgozó Rami Seth szinte biztosra vette, hogy ezek után már csupán néhány hete maradt hátra, épp ezért úgy gondolta, személyesen búcsúzik el az összes szerettétől és saját maga szervezte meg a virrasztását. A szokatlan lépést azzal magyarázta, hogy azokat a szép gondolatokat, amit ismerősei a temetése után mondanának róla, még életében szeretné hallani. Így aztán – ahogy Rami elmesélte – „buliztak” egy nagyot.

Néhány nappal később az idős orvost felkereste egy – szintén orvos – jó barátja, aki egy forgalomból kivont orvosságot ajánlott neki. Elmondta, hogy a gyógyszer hatására műthető lenne a daganata, csakhogy addig ki kell bírnia annak szörnyű mellékhatásait, ami miatt annak idején kivonták a forgalomból. Mivel nem volt mit vesztenie, elkezdte szedni a gyógyszert: az 2 teljes napra kiütötte, alig tudott magáról, a harmadik napon pedig már új tablettát kellett bevennie. Mindezt 10 hónapig.

A gyógyszernek köszönhetően ezidő alatt kemény szövet képződött a daganatok körül, így az könnyebben eltávolítható lett, így Sethet meg is operálták. Ezt követően 2009-ben a tüdején találtak rosszindulatú elváltozást, de mivel időben megoperálták, a férfi ma újra egészséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik