Élet-Stílus

Hogy válasszunk tusfürdőt?

A nagy kérdés, hogy mi a különbség az izotóniás frissesség és a hosszan tartó frissesség között?

A német óriás két termékét teszteltük. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mi alapján választunk magunknak tusfürdőt. Rövid próbaidőszak után kijelenthetjük: fogalmunk sincs.

Hogy azonos körülményeket teremtsünk a teszt számára, kerékpárra pattantunk, és harminc fokos hőségben kerekeztünk be a munkahelyünkre. Táskánkban ott lapult a Sport Double Power (SDP), maga izotóniás frissességével. Az Xtreme Coolt (XC) viszont otthon hagytuk, hogy délután, megfáradván az egész napos melótól és a hazakerekezéstől, azzal frissítsük magunkat (long lasting).

Az SDP szép zöld, jól habzik és a flakonjának is kényelmes a fogása. Sem túl nagy, sem túl kicsi. Az illata enyhén férfias (jelentsen ez bármit is), viszont mintha kissé túl hangsúlyos lenne benne a mósusz. Ami – mint tudható – sok parfüm alapillata, és a pézsmaszarvas fitymamirigyéből vonják ki. Ennek ellenére (vagy tán éppen ezért) a fürdés után kellemes, friss és száraz érzést tapasztaltunk. Igyekeztünk felhívni magunkra hölgy munkatársaink figyelmét, de szemlátomást nem érdekelte őket az illatunk (igaz, nem is panaszkodtak miatta).


Nem könnyű választani – Forrás: Shutterstock

Délután ismét nyeregbe pattantunk, hogy próbára tegyük XC-t is. A körülmények hasonlóak voltak, úgy értünk haza, hogy csavarni lehetett a ruhánkból a vizet. Miután kicsavartuk, engedtük, hogy az XC is kifejtse áldásos hatását.

Aki kedveli a mentás frissességet (nem két kalóriában, az egy másik életérzés), nem fog csalódni az XC-ben. Kellemesen hűsít, sőt, a test bizonyos pontjain – ahol valamilyen okból folytonossági hiány keletkezett a bőrön – mintha kicsit túlságosan is hűsítene. Ettől eltekintve nagyon kellemes volt kimászni a kádból, és érezni, hogy a tusfürdőnk a törülközés után is hat. Az XC flakonja szürke, és némileg robosztusabb versenytársánál, de azért kézre áll. Sőt: aki szereti a tusfürdőből az utolsó cseppet is kinyerni, ennek érdekében állandóan kupakjára állítva tárolni, az a lapos tetejű XC-t válassza. Az SPD kupakja gömbölyű ugyanis, ennek megfelelően eldől. Nem úgy, mint a verseny a két tusfürdő között, amelyet ezennel döntetlenre hozunk ki. (Bár én a zöldet semmiben nem kedvelem, de hát legyünk objektívek!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik