Élet-Stílus

A növény, amire minden lánynak szüksége van

aloe vera (aloe vera, )
aloe vera (aloe vera, )

Ha egész évben csak növényt veszünk, akkor az legyen aloe vera.

A pozsgás növényt, és úgy egyáltalán a cserepes virágokat elsősorban azoknak ajánlják a szakemberek, akik városban élnek, és lakóhelyük környékén kevés a zöld terület. Otthonukban ugyanis felszaporodhatnak a különféle mérgező részecskék – a kipufogógázokból, vagy a környező gyárakból -, amiket a zöld növények kiszűrhetnek.

Az aloe vera azonban nem csak azért hasznos, mert tisztítja a levegőt: ahogy azt egyre több forrásból hallhatjuk, állítólag remek hatással van a bőrre, sőt, egyes vizsgálatok szerint, a benne található hatóanyagok lassítják az öregedési folyamatot is. Mindemellett az aloe vera levelében lévő sárgás nedv az egyik leghatékonyabb szer a könnyebb égési sérülések, vagy az idegesítő szúnyogcsípéesk kezelésére.

Forrás: Shutterstock

Már az is elég, ha a növény leveléből néhány cseppet a sérülésre csepegtetünk, a benne található anyagok pedig hűsítik az égő érzést és csillapítják a fájdalmat. A növény nedvét egyébként már az ősidők óta használják gyógyászati célra, mert számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőrendszeri problémára sikeresen alkalmazható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik