Élet-Stílus

Minden negyedik magyar leéghet

napozás (napozik, naptej, )
napozás (napozik, naptej, )

A Szépségbolt.hu felmérése szerint az emberek negyede egyáltalán nem védi bőrét a napsugárzástól.

Azok, akiknek fontos a bőrük egészsége, egy szezonban maximum 5000 forintot szánnak fényvédelemre és igyekeznek a megszokott termékeket akciós áron beszerezni – derült ki abból a kutatásból, amit a Szépségbolt.hu, online drogéria készített július első felében, 1953 ember részvételével.

Bár a válaszadók közül minden negyedik kihagyja a védekezést a nap káros sugarai ellen, a felmérés szerint a magyarok általában véve óvatosak, ha napozásról van szó. A megkérdezettek 77%-a védte bőrét valamilyen módon az égető napsugarak ellen: a legnépszerűbb védekezési módszerüknek a naptej számít (10-ből 9-en ezt használják), de népszerű körükben a napolaj és a napvédő spray is.

A megkérdezettek nagy része tisztában van azzal, hogy a 11 és 15 óra közötti időszak kritikus, amikor tilos napozni és azzal is – szinte mindenki –, hogy a gyermekek lényegesen érzékenyebbek a napra. A felmérés kitért arra is, hogy a válaszadók milyen rendszerességgel használják a fényvédő készítményeket. Mivel még a legerősebb fényvédő faktorú szerek hatása sem tart örökké, ezért 2-3 óránként érdemes magunkat újra bekenni, és ezzel szerencsére a válaszolók kétharmada is tisztában van.

És hogy mivel kenjük magunkat legszívesebben? Már jól ismert, kipróbált és bevált terméket szívesebben vásárolunk, mint újat. Még akkor is, ha azt az újdonságot az ismerősök ajánlják. A kiválasztásnál emellett fontos szempont a faktorszám, és sokat számít az ár is: a többség legszívesebben az akciós termék között válogat, vagy eleve olcsóbbat keres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik